Aktuel event

Der er ingen aktuelle events.

Fra bådflygtning til dansk speciallæge

AFVIKLET

Drejergården, 26. marts 2011


Tri huu Nguyen, bådflygtning og speciallægeHvad får en dreng/ung mand til at forlade sin familie, sit land og sin kultur og til at kaste sig i en synkefærdig primitiv båd, ud i det store ocean i en usikkerhed, der synes grænseløs?

Hvordan og hvad skal der til, for at integrere sig i et samfund på den anden side af jorden?

Hvordan fungerer det danske samfund set i det perspektiv?

Hvordan etableres Danmarks største gynækologiske og obstetriske speciallæge praksis på 3-4 år?

Tri huu Nguyen, Speciallæge, Phd, kan berette usentimentalt og inciterende om dette og har lovet at stille op og fortælle og svare på spørgsmål.

Menu

1. Pho med oksekød

2. Sommerruller (goi cuon) - strimler af svinekød, rejer, kylling, vietnamesiske koriander, mynter, friske salatblade, agurker, bønnespirer, peanuts og risnudler, pakket ind i rispapir, serveret frisk med fiskesauce, hoisin-sauce, uden stegning

3. Kyllingesalat - kylling kogt i ingefær, citrongræs, peber, fiskesauce. Fine små stykker, marineret med vietnamesisk krydderurt: Rau răm (vietnamesisk koriander: Polygonum odoratum Lour) - Spises alene eller sammen med ris, eller bánh phồng tôm (vietnamesiske reje-chips)

4. Banh Chung - vietnamesisk specialitet, der spises til nytår, sammen med syltet forårsløg og diverse syltede grøntsager. Klæberris, marineret svinekød, mung-bønner pakket ind i bananerblad, langtidskogning

5. Rau muống xào tỏi - frisk vandspinat, Ipomoea aquatica, lynstegning med hvidløg - det trejde krydderi - og sukker, spises med ris og fiskesauce. Planterne er nemme at dyrke, billige, kendt som fattigmandsmad, udgør en stor del af den daglige mad under krig

6. Makrel i cola - en specialitet, kogt af Phuong, en vietnamesik kvinde med stor erfaring i madlavning. Makrel, som er kogt, simret i en special krydderi, og cola. Spises sammen med ris.