Aktuel event

Der er ingen aktuelle events.

Smag græsk kultur

AFVIKLET

Drejergården, 12. januar 2013


Oven på den gode danske julemad, i den mørke vinterperiode, kan du opleve et strejf af varme og bevidsthed om arnestedet for vores kulturs vugge, ved at indtage et måltid bestående af udsøgte og veltillavede græske specialiteter og høre om deres historie.

Anthi Troupaki, græsk kogekoneAnthi Troupaki fløjet ind fra Peloponnes
I samarbejde med Claus Meyer og Poul Joachim Stender, har vi inviteret den græske kogekone Anthi Troupaki til Danmark, hvor hun vil orkestrere, fremstille og fortælle om de græske retter.

Olivenhøst netop nu
I dette øjeblik plukker Anthi sammen med sin familie - som mange græske familier - deres egne oliven, som dels syltes og dels presses til den mest vidunderlige "grønne" olivenolie, som kalder på at blive indtaget, blot på et stykke ristet brød. Næsten hver eneste græske landsby dufter himmelsk af denne fede grønne olie. I sommerperioden driver Anthi sammen med sine forældre en taverne i en lille by ved vandet på det sydlige Peloponnes.

GrækenlandFortællinger om smag
Olivenolien er ikke kun fascinerende på grund af dens flere "smagsmæssige lag". Den er også spækket med fortællinger fra mytologien, antikken og kristendommen. Smag er en utroligt sammensat oplevelse, som i meget høj grad er påvirket af fortælling, metaforer, erindring, stemning og fællesskab.

Poul Joachin Stenders græske oplevelser
Om nogen, har han sat sig ind i olivenoliens mysterier - arrangerer hvert år "olivenrejser" til Grækenland og vil give en introduktion til bedømmelse af olivenolien. Der skal smages på flere forskellige slags olivenolie og hjemmesyltede oliven. Men samtidig skal der også tygges på de fortællinger, der er knyttet til frugterne.

GrækenlandDe bedste råvarer
Der vil blive serveret retter tilberedt ud fra de bedste råvarer:

Indhold
Sardiner, Svin med citron, Yoghurt med æblekompot, Auberginer kogte Kastanjer, Blæksprutter, fyldte Tomater, Lam med bagte Kartofler, Salat, stegte æbler med flydende Honning.
Alt spækket med eksotiske krydderrier!