Aktuel event

Der er ingen aktuelle events.

Ruth von Sperling: Syrisk aften

AFVIKLET

Drejergården, 27. marts 2013


Forretter

Et orgie af små retter og salater serveret med friske fladbrød


Hovedretter

Sultan fisk

Yoghurtmarineret lam fra grill

Lammeboller i kirsebær

Maklube - kyllinger i godt selskab


Dessert

Arabiske fristelser og frisk frugt

Te, tyrkisk kaffe"Profeten Muhammed vendte om, da han på hesteryg nærrmede sig Damaskus, så hen over byens haver og udbrød: Man kan kun komme i Paradis én gang. Profeten valgte at vente på det hinsides."

I dag er der ikke mange haver tilbage i Damaskus, og de færreste forbinder byen eller Syrien med et paradis. Tværtom er landet af Vesten dømt ude af det gode selskab og mærket som en "slyngelstat".

Ikke desto mindre er Syrien et eventyr af et rejsemål med sin lange historie og som stedet, hvorfra kristendommen blev spredt ud i verden. Et land, hvor millioner af mennesker af forskellige nationaliteter og religiøse orienteringer lever fredeligt sammen i en ofte meget hård hverdag. Mennesker, der - som vi - drømmer om et liv med arbejde til alle, gode skoler til deres børn og et velfungerende sundhedsvæsen,. Og mennesker, der elsker et godt måltid mad i familie og venners lag. Mennesker, der er nemme af komme i kontakt med, hvis man lader tiden hænge på krogen og går ud på gaden og f.eks. ind på en restaurant under åben himmel, sætter sig under jasminen i en gammel købmandsgård og nyder udsigten til de fyldte borde, hvor samtalen går livligt over maden, den søde, sorte kaffe og vandpiben med æbletobak. Og inden man mæt og let om hjertet går ud i de smalle gyder i den lune nat, har man fået nye venner og glæder sig til næste dag. Måske møder man en brandmand, der inviterer på te på den lokale brandstation. Hvorfor Ikke? Det skete for os. Og nu ved vi, at rigtige mænd drikker te.

"Vi" er billedkunstner Pernille Kløvedal Helweg og journalist Ruth von Sperling. Vi har i de seneste år været flere gange i Syrien for at samle materiale til en bog om mad og mennesker.Den 27. marts vil Ruth herse i køkkenet for at kunne præsentere en stor, klassisk syrisk buffet - og hun vil mellem retterne fortælle historier fra sine mange rejser til Syrien.

Menuen er som beskrevet ovenfor.

Der drikkes mest vand og cola i Syrien, men vin er intet særsyn. Vi vil gøre os anstrengelser for at finde specielle og gode vine fra området.

Der vil også være mulighed for at smage et udvalg af arabiske småkager.

Nogen vil mene, at man til en sådan middag skulle afslutte med vandpibe med æbletobak, men det må vi drømme os til ved denne lejlighed.

Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Venlige hilsner
Anne og Torben.